Region Västerbotten ger Sodexo i uppdrag att laga och leverera måltider till patienterna på Norrlands universitetssjukhus, NUS. Uppdraget omfattar även drift av restaurangerna Kulinarium och Älvan. Avtalet träder i kraft den 9 maj och omfattar nya krav som ska förbättra patienternas måltidsupplevelse.

“Vi vann uppdraget på kvalitetspoäng och fina referenser från andra sjukhus vilket är extra roligt. Det känns också fint att få utöka samarbetet med regionen, vi ser fram emot att börja leverera god, vällagad och hållbar mat till patienter, vårdpersonal och andra som besöker sjukhuset”, säger Anna Wingårdh, affärsområdeschef Sodexo AB.

Sodexo kommer att jobba enligt sitt nya koncept Bistro som fått höga poäng i flera patientenkäter. Konceptet är utvecklat för att passa olika patientgrupper och vårdmiljöer.

En av nyheterna i avtalet är att patienterna dagligen får välja mat från en fast meny med 15 olika rätter. Till det kommer ett antal smårätter som kommer vara tillgängliga för patienter med mindre aptit.

Avtalet sträcker sig över tre år med möjlighet till ett års förlängning.

Sodexo driver sedan flera år tillbaka det intilliggande hotellet Hotell Björken som tillhandahåller boende för patientgäster från Region Västerbotten.

Kontakt

Eva Kristensson, Kommunikationsdirektör Sodexo
Telefon: +46 76 502 5963
e-post: eva.kristensson@sodexo.com

 

Vill du veta mer om Sodexo eller bli en av oss?

Tillbaka till listan
Så här kan du nå oss Öppen delning och andra åtgärder